Jumaat, 11 Januari 2013

TIPS : GAM UHU TIDAK MELELEH

#2 Gam UHU tidak meleleh atau 'dikeluarkan' mengikut kuantiti yang diperlukan sahaja

perkara pertama, kita mestilah menjadi "sahabat" gam UHU tu..kita kena tau "perangai" dia..mcm dira, kalau memula buka gam baru kita kena picit slow2 je..picit dari bawah..ulang sekali lagi..picit gam dari bawah..bukan bahagian tengah tube..baru la kita boleh kawal aliran gam tu..sama mcm kita picit ubat gigi (:

gunakan gam UHU yang paling kecil saiznya..senang nak kawal dia..dulu dira pernah beli gam UHU besar sebab konon2 nak jimat (besar kan harganya murah sket) tapi tu la sekali picit mak aiii meleleh2 takmau stop gam tu keluar..TENSION..!!..last2 kembali kepada UHU size kecil (: okeh tidak lagi tensionn..heheh~
**tapi jika selesa gunakan UHU tube besar boleh je..terpulang pada keselesaan masing2 ye..heheh~

lagi satu, apabila gam UHU tu dah makin sedikit kita gulung dia [seperti gambar dibawah]..supaya gam tidak "bersepah2" dalam tube..di samping tidak membazir ye..heheheh~


Gam UHU yang baru




Gam UHU yang hampir habis
[begini gulung2nya..hehehe~]





Tips/Tutorial lain :





4 ulasan:

Inn Chettaki berkata...

Saya pun mula2 beli yg besar.. bila tutup gam tu, pastu picit2 kat bawah, nak clearkan bhgian bawah. bile bukak gam, melimpah..
sekarang pun beli yg kecik2 je.. muncung dia pun kecik, senang nak guna

NADIRA SALIM berkata...

@Inn Chettaki

ha kannnn..ehehe~ tu la skrg dira mmg guna UHU tube kecil ja senang..kalau tak abes meleleh ja bukan abes guna untuk gam fekt..huhuhu~

Laila Othman berkata...

sis. blue round button yg sis jual yg jenis besar ke kecik?

NADIRA SALIM berkata...

@Laila Othman, yg ni size biasa butang baju..lbh krg 11/12mm (:

Related Posts with Thumbnails
Hak cipta terpelihara NADICRAFT | Copyright-2013