Sabtu, 15 Oktober 2011

TIPS : JAHITAN BUCU/PENJURU YANG LEBIH KEMAS

#1  Jahitan bucu/penjuru yang lebih kemas 

supaya nampak lebih kemas di bahagian penjuru tu ce kita gunting kasi bulat dan shape bulat ini akan lebih memudahkan kita untuk menjahit di bahagian bucu/penjuru tersebut.. (:

di bawah ini adalah contoh bucu/penjuru yang tajam [dulu2 memang buat tajam semua] dan bulat [teknik yang dira berjaya ilhamkan bagi mengurangkan masalah ketidakkemasan bucu/penjuru..cewahhh~] yang dira buat :


bucu/penjuru yang bersegi/tajam
[tapi tidak boleh luka ye..hehehe~]


[sila abaikan huruf2 yang ermmm..hahaha~ hasil kerja dira mula2 join feltcraft..mohon jangan ketawa okeh..heheheh~]




bucu/penjuru bulat
[lebih comel kan..??]




notablognadicraft : untuk dapatkan hasil bucu bulat yang terbaik adalah dengan menggunakan gunting lengkung






Tips/Tutorial lain :




2 ulasan:

Acik IeyMah berkata...

kak dira..imah salu fail kat part nak matikan jahitan tlast sekali.rasa x kemas gila..mcm ne ye kak nak matikan jahitan last sekali.hukhuk

NADIRA SALIM berkata...

@Acik IeyMah, alamak..cara untuk matikan benang dgn kemas ea..ermm susah jugak nak terangkan ni..insya ALLAH kalau berkesempatan akak try buat tutorial mastikan benang dengan kemas ye..

Related Posts with Thumbnails
Hak cipta terpelihara NADICRAFT | Copyright-2013